søndag 19. oktober 2014

Scrappekake- en kombinasjon av mine to favoritthobbyer


God kveld alle sammen!

Nå er det en stund siden jeg blogget sist, men jeg har laget masse som jeg har lyst til å vise dere litt etter litt.

Forrige helg var jeg på Scrappesykens høsttreff på Lunde i Telemark. De bestilte en marsipankake til 50 personer, der jeg fikk fritt spillerom til å lage den kaka jeg ville. Jeg ville at pynten på denne kaka skulle se ut som autentiske scrappesaker, så derfor har jeg brukt små spiselige bilder for å få med de rette etikettene og logoene.
Selve kaka synes jeg var kjempegøy å lage, men det eneste jeg bekymret meg for var den fire timers bilturen til Lunde.. Heldigvis så klarte kaka seg bra og alle var fornøyde :-)

Mitt tips til frakting av kremkaker ol i bil er å pakke kjøleelementer i plast som man legger under kakefatet, i tillegg til at jeg bruker gummimatte både i mellom kjøleelementene og kaka og underlaget for at ikke kaka skal flytte på seg under transporten.
Under all pynten, som alt var laget i marsipan, befant det seg masse godt. Jeg laget en deilig hjemmelaget vaniljekrem som jeg blandet med litt pisket kremfløte til det som kalles konditorkrem. I tillegg til to lag med konditorkremen, hadde jeg også to lag med bringebærmousse. Jeg synes det er viktig å balansere alt det søte med litt syre, så bringebærmoussen inneholdt en hel lime og masse bringebær.
Denne gangen var jeg selv til stede da kaka ble spist, det har ikke vært så ofte i det siste. Gøy var det :-)

Jeg skal komme tilbake til hva jeg kom hjem med etter endt treff. Det ble en del produksjon innimellom all kosen ;-)


Marlene


2 kommentarer:

  1. Kaka var nydelig og smakte fantastisk! 😙

    SvarSlett
  2. Wow. Du imponerer !!!! Kurs snart kanskje ??? ����

    SvarSlett