mandag 1. desember 2014

En overdådig dåpskake til lille Vilje

God kveld alle sammen !

Nå kan jeg endelig vise frem hva jeg holdt på med i forrige uke, nemlig en skikkelig overdådig dåpskake. Denne har jeg gledet meg lenge til å lage. Mammaen til dåpsbarnet hadde vist meg et bilde fra Tornerose design som jeg skulle bruke som inspirasjon. Det er viktig at både den som skal ha kaka og den som lager den har cirka samme bilde oppi hodet i forhold til forventninger. Å vise et bilde av noe man liker er en fin måte å oppnå det på.


Denne gangen blir det et skikkelig bildedryss siden kaken har mange små detaljer.
Under marsipanlokket, som er faget hvitt med titanoksid, befinner det seg en deilig mørk og saftig Annas sjokoladekake. Den var fylt med masse bringebærmousse med lime som ga syre og balanse til den søte kaka. Etterpå smurte jeg opp kaka med et tykt lag stratossmørkrem.


Denne gangen har jeg trukket kakebrettet også med marsipan. Rundt kantene har jeg brukt kremfarget silkebånd.Den lille marsipanbabyen har fått på seg et blomsterskjørt der hun ligger midt i mellom alle blomstene.Til venstre på bildet ser dere at jeg har laget en fotoramme i marsipan som jeg har satt inn bilde av dåpsbarnet i. Enda en søt detalj som mammaen ønsket. På ramma har jeg også fått plass til dåpsdatoen.
Jeg fikk så lyst til å modellere et par søte små rosa sko til kaka ;-)Når du ser nærmere på kakefatet, kan du se at jeg har scrappet litt på kaka også. Her har jeg brukt noen av dåpsstemplene jeg har for å få enda flere detaljer på kaka.På denne kaka skulle det være overdådig med blomster, som en foss nedover kaka og utover fatet. Det tok noen timer å lage så mange blomster, men blir veldig pent reaultat.
På barnekaker synes jeg det er morsomt med bokstavklosser. Se så søte de ble i rosa med hvit skrift.

Disse kakene ble skikkelig høye, 12 cm. for det synes jeg ser ekstra elegant ut- pluss at det blir plass til masse deilig fyll ;-)
Jeg liker at man oppdager nye detaljer fra envhver vinkel man ser kaka fra, så baksiden var intet unntak.


Takk for at du stakk innom!

Marlene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar