søndag 6. april 2014

Red velvet petit fours


I går hadde vi en skikkelig hobbydag hjemme. Mine planer var å scrappe og la barna også lage kort, men etter hvert kom det vanlige spørsmålet fra barna: “Skal vi ikke bake noe?” Det har nesten blitt en tradisjon her hos oss at jentene får velge om vi skal kjøpe godteri til helga eller bake noe.

Denne gangen fikk Natalia bestemme og vi endte opp med Red Velvet Cupcakes etter oppskriften i The Hummingbird Bakery – kokeboka. 





For tiden synes vi det er gøy å forme og lage figurer av forndant, så derfor pakket vi inn cupkakene i fondant og endte opp med små søte petit fours.

Oppskriften var ganske liten, så man kan med fordel doble. 
Her er oppskrift til 12 cupkakes:


   60 g margarin
   150 g sukker
   1 egg
   1 ss kakao
   1 ts – 1 ½ ts rød gelefarge fra Wilton eller Americolor
   1 ts vaniljesukker
   1,2 dl kulturmelk
   150 g hvetemel
   1/2 ts natron
   1 1/2 ts eddik (7 % klar)

Pisk margarin og sukker lyst og luftig, tilsett egget og pisk godt sammen.

Tilsett kakao, gelefarge og vaniljesukker og bland til hele røra har fått en jevn og fin rødfarge.

Ha i halvparten av mel og kulturmelk, pisk ved lav hastighet, ha i den neste halvparten og pisk videre til alt er godt blandet. Grunnen til at det er lurt å dele opp er at røra har en tendens til å sprekke.

Tilsett natron og eddik, pisk i et par minutter.

Fyll 12 medium muffinsformer ca. 2/3 fulle

Stek ved 170 grader, midt i ovnen i ca. 20 minutter.


Philadelphiakrem:

   50 g margarin
   125 g Philadelphia ost
   300 g melis
   1 ts vaniljesukker

Ha romtemperert margarin og ost i en bolle. Bruk miksmaster og pisk til dette er godt blandet og luftig. Tilsett melis og vaniljesukker og pisk videre til luftig krem:

Vi delte hver cupkake i to og smurte kremen inni og rundt før vi trakk med fondant.

Her er resultatet 











Når det gjelder scrappngen, kommer jeg tilbake til den 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar